Cik Cipon...

Saturday, June 26, 2010

Lompat blog situ nampak cik cipon... lompat blog sana nampak cik cipon... blog sini ade cik cipon... Atenya cik cipon situ sana sinilah... Hati ni gedik je nak mencuba... tapi bila pk kene pukul egg white sampai stiff tu achik lemah sket ler... Kang tak pasal2 cik cipon tu transform jadi kuih bingka... Tapi bila tengok latest pic cik cipon mamafami yang gebus tuh... terus tahap ke'gedik'an ku tak dapat dikawal... harus buat jugak... Apa nak jadi pun jadilah... Belasah je...

Presenting my pandan chiffon cake...

Tan semacam cik cipon achik... Lupa pakai sunblock u... hahaha

Uih cukup puas hati ngan kegebuan cik cipon nih... Not a perfect chiffon cake and still a lot to improve on... 1st time try kira orait ler kan...

Behind the scene pics...

Egg yolk mixture... Uih mentang2 wat versi pandan spatula pun kaler ijo u... Itu hanyalah kebetulan...

Stiffed egg white... Resepi kata 3 minit... Tapi tak sampai 3 minit try tonggengkan tak jatuh pun... So stop jelah...

Egg yolk & egg white mixture...

Resepi kata lepas masak tonggengkan pan... Jangan derhaka ngan resepi... Tapi derhaka gak sket... Sebab tak sabar nak tunggu kek tu sejuk betul2... Suam2 kuku dah kuarkan... Dulik...

3 comments:

izahdaut said...

waah cantik cik cipon tu..best best..

Aanas said...

Cik cipon Ta.. kena sebut betul2 tu, tak boleh terkucil, sat lagi jadik benda lain.. ahaks..

Eiyta Zarieyta S. said...

hahaha ana... ada2 je ko...

Homeylicious Flavours Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino