The Making Of Kek Karamel...

Sunday, December 05, 2010

1st time ternampak resepi ni kat FB (Kongsi Resepi) terus xcited nak buat... Review sume kata kek nih sedap... Tapi bila baca step by step... omang aiiii complicatednya nak buat... Tapi teringinnya pasal... Nekad jelah... Go through discussion pages tu one by one... Collect segala tips yang ada... Dan hasilnya taraaa....


Kira orait ler untuk 1st timer... Kene mantapkan lagi ni skill... Baru dapat kek yang purfek... The verdict... Kek ni memang sodap... Makan plak sejuk2...

Behind the scene pics...


Tabur gula pasir dalam loyang...


Panaskan atas dapur dengan api perlahan... Hati2 jangan hangus sangat nanti pahit kek...


The caramel... Ni ahkak dah derhaka resepi... Patutnya tak yah masak... Ahkak pi masak plak atas api... Nasib baik tak mencacatkan kek...


Egg white yang dah dibelasah tanpa belas kesian...


Adunan kek yang dah dicampur ngan meringue...


Satu bahagian taruk perasa strawberry...


Yang ni taruk choc emulco + mocha + coffee... Sukati ahkak je...


Kaler ijo... Perasa pandan... Yang last original adunan...


My tester cilik & comel... hahaha...

1 comments:

~comei~ said...

nmpk mcm sedap je

Homeylicious Flavours Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino