Mencipon Lagi...

Thursday, July 08, 2010

Tetiba tekak ni terasa nak makan kek cipon... At the same time boleh tajamkan lagi skill mencipon... Kasi adjust apa yang patut eg. temp. oven so that idak ler tan sangat cik cipon cam ari tu...

This time around texture cake lagi gebus and naik lagi tinggi... Kaler pucat sket sebab tak taruk pun kaler ijo... Ni original pandan flavour & color... Uih... kek ni kalau makan sebiji sorang2 pun leh abih... Sebab tak rasa makan kek... Rasa makan angin je... boleh gitu? hahaha...

Liang2 pori cik cipon kali ni pun halus je compare than b4...

Behind the scene pics...

Proses penyejukan...

Dah sejuk... Ready untuk dikeluarkan dari acuan...

Taraa... Sukanya laa hati kalau buat kek menjadi... Kalau tak jadi frust menonggeng u... :)

3 comments:

izahdaut said...

aii..same la..kite pun menyipon gak...tahniah ..jadi tuuuu

Anonymous said...

k.ita,
nape x buat & bwak pg setia alam hr tu?huhuhu... - akak-

Aanas said...

sungguh gebus dan mulus.. :) terliur beb.. sib baik tak pregnant, kalau tidak harus aku ketuk umah ko malam2 buta..

Homeylicious Flavours Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino