Swiss Roll...

Saturday, December 17, 2011

My fav... Kek yang gebu... Kena plak filling pilihan hati... Peh kompem makan tak hingat... :) So far ahkak buat swiss roll dah cukup gebu... Gulung pun ok je tak de plak patah riuk swiss roll ahkak... Tapi swiss roll ahkak sokmo tak tau malu tau... Asyik terbogel je daaa... Gulung2 mesti kulit dia stick to paper yang guna untuk menggulung tuh... Aiseyyyy mannnnn.... Tensi ok...

Try punya try... Now alhamdulillah berjaya dah buat swiss roll yang halus mulut... Tanpa cacat cela kulitnya... I loike...

Swiss roll with cream cheese & strawberry fruit filling...

Pic b4 potong... Yeah akhirnya... Banyak kali buat baru dapat rentak swiss roll nih... Tak boleh over bake (nanti susah nak gulung)... Tak boleh under bake (kang kulit stick to paper)... Kene in between baru cantek hasilnya...

With nutella filling...

With strawberry fruit filling... Walau pun kulitnya sopak rasanya tetap maintain ok... :)

0 comments:

Homeylicious Flavours Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino